(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vánočka ze špaldové mouky
Potřebné ingredience
500 g špaldové mouky jmeně mleté 150 g třtinového cukru 100 g másla 250 ml mléka (čerstvé nebo alternativní) 1/2 lžičky soli lžička muškátového květu 1 vejce 1 žloutek 20 g droždí sekané mandle + rozinky citronová kůra z BIO citronu
Postup přípravy
Do mísy nasypejte mouku, přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo, vejce, sůl, muškátový květ, mandle a rozinky, citronovou kůru a vykynutý kvásek (kvásek připravte z droždí smíchaného s trochou cukru a vlažného mléka). Hotové těsto nechte v teple 1,5-2 hodiny kynout. Poté rozdělte na 9 částí a spleťte vánočku. Ještě nechte chvíli kynout, pak potřete vejcem, posypte mandlemi a pečte v předehřáté třroubě na 160 stupňů do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PRIMA MÁMA
(upraveno)
5. 4. 2015, 17:04
Dnes dělám podruhé, nejdřív byla vánočka a dnes udělám mazanec. Výborný recept. Doporučuji Monika
laskonka333
(upraveno)
14. 12. 2013, 14:55
itivetka
(upraveno)
14. 12. 2013, 13:34
umlela jsem si špaldu,tak jdu zkusit Váš recept
291009
(upraveno)
26. 12. 2012, 21:29
Děkuji za tento recept , letos jsem jej použila a upekla z toho 2 menší vánočky. Dala jsem jen 1 vajíčko a toho cukru mi připadalo hodně, tak jsem dala jen 100g a byly vynikající Každý den na snídani padla jedna celá, zítra se na ně chystám znova